Kip met 40 teentjes knoflook

Kip met 40 teentjes knoflook

By Fire&Food

< terug foto

 

Kook Tijd: 120 minuten
Porties: 4 personen

INGREDIËNTEN

4 kippendijen met bot en vel
olijfolie
40 ongepelde tenen knoflook
6 lente-ui
10 takjes verse tijm
500 ml witte wijn
zout en peper

INSTRUCTIES

Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot 180°C.

Smeer de kip in met een beetje olie en zet met de velkant op het rooster kort aan op het directe gedeelte van de barbecue. Haal van de barbecue en leg even apart.

Snijd de lente-ui in ringetjes. Zet de pan op de barbecue met een beetje olie. Fruit hierin de lente-ui met de blaadjes van de tijm, zout en peper en de helft van de teentjes knoflook. Blus af met de wijn.

Leg de kip, met het vel naar boven, in de pan. Verdeel de overige teentjes knoflook in de pan. Sluit de deksel en laat de kip garen (zeker wel 30 minuten). De kip is gaar bij een kerntemperatuur van 70°C. Let ook op of de knoflook mooi zacht is. Serveer met brood.

Dit vind je misschien ook interessant: