Kip met basilicum en prosciutto

Kip met basilicum en prosciutto

By Brenda Kookt

< terug foto

Kip is niet alleen lekker in traditionele kipgerechten, het kan ook prima dienen als plaatsvervanger van andere vleessoorten. Bijvoorbeeld in saltimbocca, wat Brenda deze week laat zien in haar nieuwe recept dat zij voor kiprecepten.nl ontwikkelde.

Waar saltimbocca oorspronkelijk gemaakt wordt met kalfsvlees, gebruikt zij in deze versie kipfilet. Met rauwe ham en basilicum behoudt het gerecht het originele italiaanse gevoel.
Zo wanen we ons nog even op een terras onder de Italiaanse zon, met dit heerlijk smaakvolle gerecht!

Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal: 4 personen, bijgerecht

Ingrediënten:
• 2 grote kipfilets
• sap en rasp van 1 citroen
• klein bosje verse basilicum
• 4 plakken prosciutto
• 2 eieren, geklutst
• 100 gram panko
• 100 gram cherry tomaatjes, gehalveerd
• 2 eetlepels extra vergine olijfolie
• 2 eetlepels balsamico azijn of balsamico/dadel azijn
• 2 takjes verse tijm
• 1 bol buffel mozzarella
• margarine, om in te bakken
• zout en peper

Bereiding:
1. Snijd de kipfilet over de lengte door. Stamp de kipfilet plat met de achterkant van een (koeken)pan. Leg huishoudfolie tussen de pan en de kip.
2. Breng de kip op smaak met zout en peper, en een beetje citroensap. Leg een blaadje basilicum op de kipfilet en wikkel een plak prosciutto om de kipfilet heen.
3. Paneer de kipfilet door het eerst door het ei te halen en daarna door de panko.
4. Verwarm margarine in een koekenpan en bak de kipfilets rondom bruin.
5. Doe de gehalveerde tomaatjes in een kom. Doe de olijfolie, balsamicoazijn, citroenrasp, tijm en fijngesneden basilicum erbij. Breng op smaak met zout en peper en roer door elkaar.
6. Serveer de gepaneerde basilicum saltimbocca met de gemarineerde tomaatjes en mozzarella.
7. Serveer voor een complete maaltijd met aardappeltjes, of pasta.

Dit vind je misschien ook interessant: