Sliders met kip, rode pesto en mozzarella

Sliders met kip, rode pesto en mozzarella

By Jessica - Foodie Feest

< terug foto

Sliders zijn kleine burgertjes, gemaakt van zachte broodjes. Voor deze variant vullen we de broodjes met kip, gemengd met heerlijke rode pesto. Bovenop komt wat mozzarella waarna ze in de oven een paar minuten goudbruin mogen bakken en de kaas lekker kan smelten. Serveer ze warm, dan zijn ze het lekkerst! 🙂

 

Ingrediënten:

1 scharrel kipfilet
6 zachte mini puntjes
1 rode ui
1 bol mozzarella
100 gram verse rode pesto
3 a 4 takjes verse oregano
Parmezaanse kaas flakes
25 gram roomboter
Snufje knoflookpoeder

Bereiding:

1. Wrijf de kipfilet in met wat olijfolie en bestrooi met wat peper en zout. Bak de kipfilet in een pan met olie gaar en goudbruin. Laat de kip afkoelen.
2. Verwarm de oven voor op 180 graden
3. Versnipper de rode ui. Snijd de oregano fijn en de mozzarella in plakjes.
4. Snijd of scheur de kip in zo klein mogelijke stukjes totdat je ‘pulled chicken’ hebt. Plaats in een kom en voeg de ui, oregano en rode pesto toe. Roer goed door elkaar.
5. Snijd de zachte mini puntjes doormidden en plaats ze in een ovenschaal. Beleg ze met het kipmengsel. Verdeel daarna mozzarella erover en klap de broodjes dicht.
6. Smelt de boter en voeg peper, zout en knoflookpoeder toe. Wrijf met een bakkwast de bovenkant van de broodjes in met de boter. Verdeel de parmezaanse kaas flakes
erover.
7. Bak de sliders 7 tot 9 minuten, op 180 graden.

Dit vind je misschien ook interessant: