< terug

Kip met artisjok

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

    ico

    Vleesgerecht

  • 20 min
  • 2 kipfilets
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik artisjokken
  • 2 eetlepels gehakte, verse oregano
  • Olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • Groene olijven
  • Donkere Griekse olijven
  • 200 ml kippenbouillon
  • 1 eetlepel citroensap
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de kip met artisjok:
1. Snijd de kipfilets in twee of drie gelijkmatige stukken, afhankelijk van hoe groot de kipfilets zijn.
2. Pel de knoflookteentjes en leg ze alvast in de knoflookpers.
3. Haal de artisjokken uit het blik en was ze goed. Snijd de artisjokken in 4 gelijkmatige stukken.
4. Pluk de blaadjes van de oregano takjes en snijd deze fijn.
5. Zet een pan op hoog vuur en voeg hier een scheutje olijfolie aan toe. Bak de kipfilets goudbruin en voeg hier zout en peper aan toe om deze op smaak te brengen.
6. Als de kipfilets goudbruin zijn aan beide kanten, kan de artisjok eraan toegevoegd worden. Druk de knoflookteentjes door de knoflookpers. Voeg vervolgens de knoflook, de olijven, de bouillon, het citroensap en de verse oregano toe. Laat het geheel een minuutje of 10 zachtjes doorsudderen op middelhoog vuur, totdat het vocht tot ongeveer de helft gereduceerd is. Geniet van jouw zelfgemaakte kip met artisjok!

 

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.

Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

Eet smakelijk!