< terug

Kipstoofpotje op de barbecue

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 50 min
  • 8 ontbeende kippendijen
  • 1 eetl. olijfolie
  • 5 eetl. kipkruiden
  • 2 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje salie
  • 1 takje oregano
  • 8 lange repen spek
  • 16 voorgekookte krieltjes
  • 200 g kleine champignons
  • 1 rode paprika
  • 0.5 prei
  • 1 winterwortel
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 3 dl bouillon
  • 3 dl rode wijn
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van het kipstoofpotje op de barbecue:

EXTRA NODIG
Barbecue
Kwastje
Stuk aluminiumfolie
Plank
Stoofpannetje

1. Zet de barbecue op tijd aan.
2. Smeer de kruiden en een eetlepel olie over de kip.
3. Snijd alle groenten in kleine stukken.
4. Grill de kip rondom bruin op de barbecue.
5. Vul ondertussen de pan met de krieltjes, de champignons en de groenten en zet deze op de BBQ.
6. Giet de bouillon en de wijn langs de rand van de pan erbij.
7. Voeg het bosje kruiden toe.
8. Haal de kip van de BBQ.
9. Rol de kip in de lange repen spek.
10. Verpak de spekkip en papallote in aluminiumfolie
11. Leg de verpakte de kip op de BBQ (op het rooster, niet rechtstreeks boven het vuur).
12. Verwarm dit op ca. 25/30 minuten met de deksel van de barbecue erop.

Het kipstoofpotje op de barbecue is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

Een heerlijke Pinot Noir of Beaujolais maakt het vakantiegevoel helemaal af.