< terug

Citroenkip gegaard in hooi

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Hoofdgerecht

  • 85 min
  • 1 hele kip
  • 4 takjes tijm
  • 3 takjes rozemarijn
  • 2 citroenen in partjes
  • grof zeezout
  • gekneusde peperkorrels
  • 250 g vers droog hooi
  • 15 dl witte wijn (om af te blussen)
  • olijfolie
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de citroenkip gegaard in hooi:

EXTRA NODIG
Braadpan
Oven

1. Verwarm de oven vast voor op 180 graden.
2. Braad de kip even licht aan zodat deze wat kleur krijgt.
3. Vul de kip met 3 takjes tijm, 2 takjes rozemarijn en de citroen.
4. Neem een grote braadpan en maak een bedje van het hooi.
5. Leg hier de kip op en bedek deze weer met een dun laagje hooi.
6. Bestrooi de kip royaal met het zeezout en de peperkorrels.
7. Strooi de overige kruiden er nog over heen.
8. Steek het hooi heel even aan en blus af met de witte wijn.
9. Dek af met de deksel.
10. Gaar de kip in ongeveer 75 min. in de oven.
11. De kip is gaar, als je met een prikker in het midden prikt en er helder vocht uit komt.

De citroenkip gegaard in hooi is nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

Lekker met een goed glas witte wijn!