recept | Hollandse kippenvleugels met hete bliksem

Recept van Hollandse kippenvleugels met hete bliksem

Deel het recept voor Hollandse kippenvleugels met hete bliksem met een vriend(in).


  • *De gegevens die u invult zullen niet door ons worden bewaard of gebruikt.

Hollandse kippenvleugels met hete bliksem

Speculaaskruiden geven deze vleugels een echt Hollands tintje.

Beoordeling

nodig

oven op 180 °C, grote kookpan, ovenbakplaat met bakpapier, hapjespan, pureestamper

bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snij de aardappels en de appels in gelijke stukken en vul hiermee de kookpan.
Voeg water met wat zout toe en kook alles in circa 20 minuten gaar.
Bestrooi de kippenvleugels rondom met de speculaaskruiden, peper en zout.
Of gebruik een stuk folie om de kip rondom goed te kruiden.
Verdeel de kip over de bakplaat en zet die middenin de warme oven.
Bak de kip in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.
Roerbak de ui, het spek en de paprika’s in een beetje olie in de hapjespan.
Giet vervolgens de aardappelen en de appels af en bewaar wat kookvocht.
Stamp dit fijn en voeg wat kookvocht toe, zodat je een mooie smeuïge puree krijgt.
Maak de stamppot op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat.
Roer er het uimengsel doorheen.
Serveer de kippenvleugels met de hete bliksem.

lekker met:

een bruin biertje.

Waardeer dit recept

Deel dit recept

Nieuwsbrief

De lekkerste recepten, tips en inspiratie. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* Verplichte velden