< terug

Kipshoarma pasteitjes

ingredienten

    personen - +
  • ico

    Voorgerecht

  • 30 min
  • 500 g kipshoarma
  • 1 pak bladerdeeg (ontdooit)
  • 1.5 plakje per persoon
  • 0.5 ui
  • 0.5 paprika
  • 1 tomaat in kleine stukjes
  • 1 klein blikje mais
  • 1 ei geklopt
Voeg toe aan mijn boodschappenlijstje

Bereidingswijze van de kipshoarma pasteitjes:

EXTRA NODIG
Pan
Oven op 200graden
Scherp mesje
Ronde schaaltjes/bakjes
Kookring (grootte van de schaaltjes/bakjes)

1. Verwarm de oven voor op 200° C.
2. Was en snijd de paprika en de tomaat naar de gewenste grootte.
3. Haal de schil van de ui en snijd de helft ervan in stukjes.
4. Bak de shoarma in een beetje olie gaar op hoog vuur.
5. Voeg de ui, de paprika, de mais en tomaat toe.
6. Bak 2-3 minuten op middelhoog vuur mee.
7. Laat de vulling afkoelen.
8. Vorm het deeg in een klein schaaltje.
9. Vul met het kipshoarma mengsel.
10. Steek rondjes uit het bladerdeeg en plaats dit als deksel op het pasteitje.
11. Kneed dit voorzichtig en luchtig tegen de rand.
12. Bestrijk met het ei.
13. Bak de pasteitjes in de oven (ongeveer 20 minuten) tot ze goudbruin zijn.

De kipshoarma pasteitjes zijn nu klaar, eet smakelijk!

Benieuwd naar waar jouw geselecteerde deel van de kip vandaan komt? Neem dan gerust een kijkje op de website van Kip in Nederland.
Neem ook eens een kijkje op onze ‘Hoe Kipt Nederland‘ pagina. Hier zie je hoe andere Nederlanders hun favoriete gerecht met kip bereiden.

Print dit recept

Tips!

LEKKER MET

Een groene salade!