Rudolph van Veen – Mexicaanse Kip Mole

Rudolph van Veen – Mexicaanse Kip Mole

By Rudolph van Veen

< terug foto

 

Dit is alweer de laatste kookvideo van Rudolph van Veen. Maar hij sluit af met een heerlijk Mexicaans gerecht, namelijk Kip Mole! 🍗🍴🥑.

Bekijk de video op kiprecepten.nl en probeer het zelf 👨‍🍳🍽

#kip #kiprecepten #rudolphvanveen #koken #kipmole #chickenrecipes #rudolphkooktkiprecepten

Ingrediënten:
8 kippendijen zonder been
2 teentjes knoflook
1 sjalot
6 trostomaten
2 limoenen
1 rijpe banaan
1 rode Spaanse peper
2 theelepels komijnpoeder
2 theelepels kaneel
100 gram pure chocola (70 procent)
1 bosje verse koriander
1 rode ui
1 pak witte basmatirijst
2 advocado’s
125 milliliter crème fraîche

Bereiding:

Stap 1
Als eerst is het tijd om de salsa te bereiden. Snijd 1 trostomaat en 1 rode ui in blokjes en doe dit in een bakje. Voeg er wat vers gesneden koriander aan toe en een beetje olie. Meng dit dit door elkaar en de salsa is klaar.

Stap 2
Doe de kippendijen in een ovenschaal en besprenkel met wat zout en peper. Doe het daarna in de oven voor ongeveer 20-25 minuutjes op 180 graden.

Stap 3
Terwijl de kip aan het garen is, bereiden we ondertussen de saus voor. Voor de saus heb je een blender nodig. Voeg aan de blender de trostomaten, teentjes knoflook, sjalot, rode peper, koriander, sap van een limoen, een banaan,zout, kaneelpoeder en komijnpoeder toe. Pureer dit tot een glad mengsel.

Stap 4
Het mengsel kan nu in een grote pan die verhit is met een beetje olie. Laat dit rustig pruttelen. Bereid ondertussen de guacamole door 1 guacamole te prakken. Voeg er wat limoensap, zout, peper en olie aan toe.

Stap 5
Terwijl de saus blijft pruttelen, voeg je er wat pure chocola aan toe. Meng dit goed door de saus heen. Ondertussen kan de kip ook uit de oven en voeg je dit toe aan de saus. Roer het goed door elkaar heen.

Stap 6
Kook wat basmatirijst om het gerecht af te maken. Schep de basmatirijst als eerst op een bord en voeg daaraan de kip met saus toe. Top het af met de guacamole, salsa en een beetje crème fraîche.

Genieten maar!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit vind je misschien ook interessant: