Rudolph van Veen – Kip Crisps met special groente saus

Rudolph van Veen – Kip Crisps met special groente saus

By Rudolph van Veen

< terug foto

Rudolph van Veen – Kip Crisps met special groente saus

 

Personen: 4

INGREDIËNTEN

Ingrediënten:
2 kipfilets
1 zakje tacokruiden
100 gram bloem
1 zak panko (Japans/Chinees grof paneermeel
1 prei
1 winterwortel
1 theelepel kurkuma
Scheutje gembersiroop
125 milliliter crème fraiche
200 milliliter mayonaise
Aantal klontjes boter
Zonnebloemolie

 

BEREIDINGSWIJZE:

Bereidingswijze

Stap 1
Als eerst wordt de dipsaus bereid. Snij de winterwortel en prei in kleine blokjes. Doe daarna wat blokjes boter in een pan en laat dit smelten. Als de boter is gesmolten, fruit je de winterwortel en prei in de pan.

Stap 2
Als de groenten aan het fruiten zijn, voeg je een theelepel kurkuma eraan toe. Blus na een tijdje de groenten af met een scheutje gembersiroop. Na de gembersiroop wordt de crème fraîche toegevoegd. Breng dit zachtjes, voor minder dan een minuut, aan de kook terwijl je roert. Daarna kan het in een bakje afkoelen. Als de saus is afgekoeld, voeg je als laatst de mayonaise toe. Hussel dit goed door elkaar en de saus is klaar.

Stap 3
Het is nu tijd om de kip crisps te maken. Voeg aan de bloem een zakje tacokruiden toe en roer dit door elkaar. Sla daarna in een andere kom een ei los en kluts dit los. De kip kan nu gepaneerd worden.

Stap 4
Snij de kipfilet in lange, dunne plakjes. Haal daarna het kipfilet door de bloem met tacokruiden. Doop de kipfilet daarna in het ei en bedek het als laatst met de panko.

Stap 5
Het gerecht is bijna klaar, want het kipfilet hoeft alleen nog maar gebakken te worden. Bak het kipfilet in zonnebloemolie met een temperatuur van rond de 180 graden. Het kipfilet kan zo rustig gaar worden. Haal ze na een tijdje uit de pan en leg ze op een bord. Vergeet de speciale groentesaus niet!

Genieten maar!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit vind je misschien ook interessant: