Rudolph van Veen kookt Spicy kipvleugeltjes

Rudolph van Veen kookt Spicy kipvleugeltjes

By Rudolph van Veen

< terug foto

Spicy kipvleugeltjes (hete kipvleugeltjes/ Duivelse kipvleugeltjes)

Personen: 4

INGREDIËNTEN

– 1,2 kg kipvleugeltjes

– 1 potje/zakje cajunkruiden

– 200 g bloem

– 300 ml karnemelk

– 2 kropjes little gem sla

– 1 ui

– 1 teen knoflook

– 2 rode chili pepers

– 1 klein blikje tomatenpuree

– 1 el bruine basterdsuiker

– 1 el maïzena

– 1 flesje tabasco

– 1 limoen

– 1 bosje verse kervel

 

BEREIDINGSWIJZE:

Snijd de kipvleugeltjes in het gewricht doormidden en leg ze in een ovenschaal. Zet ondertussen de oven aan op 200 graden celcius. Als alle kipvleugeltjes gesneden zijn voeg je de cajunkruiden toe en hussel je dit goed door elkaar. Daarna kunnen de kipvleugeltjes voor ongeveer 30 minuten in de oven.

In de tussentijd kan de pittige saus gemaakt worden. Snijd een ui in fijne blokjes en bak dit zachtjes met wat olie in een steelpan. Voeg daar ook een fijngesneden teentje knoflook en Spaanse peper(s) aan toe. Voeg de hoeveelheid van de Spaanse peper toe op eigen smaak. Ook mag er een grote eetlepel tomatenpuree, cajunkruiden, tabasco en basterdsuiker worden toegevoegd. Roer dit goed door elkaar. Daarna blus je het af met wat water en een half bouillonblokje. Voeg als laatst aan de saus het sap van een halve limoen toe en bind de saus met een maizenapapje. Roer dit goed door elkaar, dit zorgt ervoor dat de saus sticky wordt.

De kipvleugeltjes kunnen na 30 minuten uit de oven. Laat ze even afkoelen. Als ze zijn afgekoeld is het tijd om gekruide bloem te gaan maken. Voeg cajunkruiden toe aan de bloem en meng dit door elkaar. De gekruide bloem is nu klaar.

Haal de kipvleugeltjes door de bloem en bedek ze royaal. Daarna dip je de kipvleugeltjes in karnemelk en vervolgens weer in de bloem. Als je deze stappen bij alle kipvleugeltjes hebt gedaan is het tijd om ze te gaan bakken.

Bak de kipvleugeltjes in olie tussen de 160 en 180 graden. Als ze lichtbruin en knapperig eruit zien is het tijd om ze uit de pan met olie te halen. Laat de kipvleugeltjes goed uitlekken op keukenpapier.

Doe de kipvleugeltjes in een kom en giet de pittige saus over de kipvleugeltjes heen. De kipvleugeltjes zijn bijna klaar. Voeg voor de frisheid wat blaadjes little gem sla toe en top het af met wat kervel.

Eetsmakelijk!

 

Dit vind je misschien ook interessant: