Züricher geschnetzeltes met kip en rösti – Rudolph van Veen kookt kiprecepten

Züricher geschnetzeltes met kip en rösti – Rudolph van Veen kookt kiprecepten

By Rudolph van Veen

< terug foto

 

Züricher geschnetzeltes met kip en rösti 

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 45 minuten

Benodigdheden:

– 2 kipfilets

– 1 ui

– 1 teentje knoflook

– 1 doosje witte champignons

– 1 glas witte wijn

– 1 pakje basis vleesjus

– Halve liter slagroom

– Halve bos verse bieslook

– 6 half kruimig kokende aardappelen

 

Bereidingswijze:

Kook de half kruimige kokende aardappelen met schil. Doe dit voor ongeveer 15 minuten, zodat ze net gaar zijn. Giet de aardappelen af en laat ze uitwasemen. De aardappelen worden dan droog en het velletje kan makkelijk verwijderd worden. Als de schil van de aardappelen af is kunnen deze grof geraspt worden. Voeg voor de smaak er een snufje zout en peper aan toe. Van dit mengsel wordt de rösti gemaakt.

Doe in een koekenpan een scheut olie en wat blokjes boter voor de smaak. Als dit goed warm is pak je een hand van de geraspte aardappelen en voeg je dit toe aan de pan. Druk dit zachtjes aan. Laat het daarna rustig bakken. Draai de rösti om als de eerste kant bruin is gebakken. De andere kant is daarna aan de beurt.

Voor de Züricher geschnetzel moeten als eerst de groenten worden gesneden. Dit zijn de champignons, ui en knoflook. Snijd de champignons in plakjes en snipper de ui en knoflook. Nadat de groenten gesneden zijn is het tijd om de kip in smalle reepjes te snijden.

In een koekenpan doe je een scheut olie en wat blokjes boter. Als het een beetje kleur heeft voeg je als eerst de gesneden kip toe. Bak dit kort aan en kruid ondertussen met zout en peper. Als de kip halfgaar is kunnen de champignons, ui en knoflook worden toegevoegd. Als alles is aangebakken blus je het af met een scheutje witte wijn. Voeg daarna vleesjus en slagroom toe. Meng dit goed door elkaar en laat het inkoken.

Het gerecht is bijna klaar. Doe de helft van de rösti op een bord en voeg daarna een flinke portie Züricher geschnetzel eraan toe. Top het af met verse bieslook.

Geniet ervan!

 

 

 

Dit vind je misschien ook interessant: