Wat voor werk doe je?
Ik ben manager en heb een hele drukke baan. Hetzelfde geldt voor mijn vriend. Vroeg de deur uit en laat weer binnen. Maar... als we dan thuiskomen is het genieten geblazen. Dan gaan we samen uitgebreid koken met een goed glas wijn erbij. Het is zo heerlijk om de tijd te nemen voor je eten, een beetje kletsen, nog een glas... Wat dat betreft kunnen we nog wel wat leren van de Spanjaarden en Italianen. Dat zijn echte levensgenieters.

Iets verrassends over jezelf?
Ik verzamel alles wat met onze Koningin heeft te maken. Bekers, vlaggetjes, kaarten... Je kunt het niet zo gek bedenken, of ik heb het. Meer voor de grap, dan dat ik koningsgezind ben. Als kind was ik al er gek van. Daarnaast ben ik dol op mooie spullen. Dat kunnen design meubels zijn, maar ook het mooie servies van mijn oma of een oude leren stoel uit de jaren veertig. En ik hou van ons huis, midden in hartje Amsterdam en ik wil voelen dat we leven!

Hoe kippen jullie?
Ik ben echt een kookgek en hou ervan om steeds weer nieuwe recepten te proberen. Deze heb ik net ontdekt. Een blijvertje, weet ik al. Kippenbout met geitenkaas. Een heel verrassende combinatie, waarbij de honing en tijm (wel verse gebruiken), zorgen voor de subtiele smaak. Echt goddelijk! Omdat ik altijd ga voor kwaliteit koop ik scharrelkippenbouten bij de poelier hier om de hoek. Dat proef je echt. Je moet het recept een paar keer oefenen en er wat tijd voor reserveren. Maar jongens, dan heb je ook wat op je bord!

Ga naar het recept van Christ-Jan