Recept van

Stel je eens voor
Ik ben Maaike, heb een man, drie kinderen en altijd superdruk. Wie is dat niet in deze tijd? Moeder, echtgenote en een baan, het is een vol bestaan. Zwemles, judo, hockey, school, vriendjes, vriendinnetjes... en dan natuurlijk nog huishouden en koken. Een volle agenda geeft me energie en ik ben zelden chagrijnig (vind ik zelf).

Heb je wat met eten?
Zeker. Ik heb een paar passies in mijn leven. Mijn gezin, mooie kleding en lekker eten. Daar kan ik echt van genieten. Ik ben alleen niet zo’n keukenprinses. Ik vind het dan ook heerlijk om aan te schuiven bij mensen die echt goed kunnen koken. Of gezellig uit eten gaan in een goed restaurant. Om alles een beetje in shape te houden doe ik aan kettlebell. Erg leuk.

Hoe kip je bij voorkeur?
Zoals ik al zei, koken is niet echt mijn ding. Maar ik heb één super feestelijk kiprecept, waar ik al jaren veel succes mee oogst: scharrelkip met cranberrycompote. Supersimpel, geweldig lekker en het kan niet mislukken. Echt iets voor mij. Perfect voor de feestdagen en heel gemakkelijk steeds net iets anders te maken. Met Kerst bijvoorbeeld vervang ik de mango voor cranberries . Easy does it!

 

Ga naar het recept van Maaike