Recept van

Wat willen wij van je weten?
Dat is lastig. Wat willen mensen nu van mij weten. Ik ben een echte handen man. Wat ik zie dat wil ik maken. Soms tot ergernis van mijn vrouw, want ik verlies mijzelf wel eens in details!

Wat heb jij met barbecueën?
Wij wonen op een prachtige plek in Amsterdam in een gerestaureerde boot. Op het prachtige achterdek, met uitkijk over het gehele water,  kun je fantastisch barbecueën. Je voelt je zo ontzettend vrij. Alle bootjes die langskomen, mensen die vrolijk zijn en elkaar groeten … Als het hele gezin dan ook nog eens bij elkaar is, nou dan ben ik op mijn best!

En hoe zit het dan met de kip?
Kip is perfect voor op de barbecue! Het is snel gaar, te combineren met van alles en iedereen vindt het lekker. Wat aandacht vraagt is het grillen op de barbecue. Ik geef je een simpel trucje. Zet de barbecue op tijd aan. En let op! Gaat het te hard, leg dan aluminiumfolie onder de kip (doffe kant naar beneden).

En jouw favoriete recept?
Dat zijn gegrilde kipmedaillons. Mijn vrouw, dat is wel grappig, die heeft ‘geheime’ kruiden (althans dat zegt ze) en zij marineert de kip vooraf, een echt toprecept . En ik? Ik ben de perfecte griller. Geef mij maar een vuurtje en ik zorg voor de rest.

Ga naar het recept van Wieger