KipColumn | Buiten eten

Over Colette

Colette heeft een passie voor alles wat met eten en drinken te maken heeft. In de afgelopen 28 jaar deelde zij die passie in ontelbare producties met de lezers van Libelle, Tip Culinair en Margriet. De laatste 5 jaar deelt zij haar belevenissen en favoriete recepten ook via haar blog dekeukenvancolette.nl. Colette voegt aan al haar gerechten een onmisbaar ingrediënt toe: liefde. Haar voorkeur gaat uit naar pure ingrediënten, zoals kip. Een tijdloos en veelzijdig product dat uitdaagt tot steeds weer nieuwe recepten!

Buiten eten

Sinds een paar jaar zijn ze er steeds meer: foodfestivals. Deze zomer kun je ook weer overal in het land genieten van hapjes en drankjes die je haalt bij foodtrucks en de meest uiteenlopende mobiele eettentjes. En het is geen wonder dat het zo’n succes is, want het is ongedwongen, je maakt kennis met allerlei keukens, de kinderen kunnen gewoon mee en: buiten smaakt alles net even lekkerder!

En wat let je om thuis ook eens streetfood te maken. Leuk voor een dagje makkelijk op je terras of balkon. Ik koos voor deze kipspiesjes met een Zuid-Amerikaans tintje, die je minstens 2 uur marineert in tequila, limoen, knoflook en dragon. Je maakt ze van kippendijvlees, een van mijn favoriete kipdelen. Het is super mals en wordt niet droog. Perfect om te roosteren!

Als er ook kinderen mee eten, marineer voor hen het vlees dan enkel in limoensap met dragon. Wil je het helemaal in stijl doen, koop dan bamboe of palmblad schuitjes en serveer de houten spiesjes daarin met wat rijst en bonen. Servet en een bamboe lepel erbij en genieten maar!


Colette

Ga naar het recept