KipColumn | Comfort food

Over Colette

Colette heeft een passie voor alles wat met eten en drinken te maken heeft. In de afgelopen 28 jaar deelde zij die passie in ontelbare producties met de lezers van Libelle, Tip Culinair en Margriet. De laatste 5 jaar deelt zij haar belevenissen en favoriete recepten ook via haar blog dekeukenvancolette.nl. Colette voegt aan al haar gerechten een onmisbaar ingrediënt toe: liefde. Haar voorkeur gaat uit naar pure ingrediënten, zoals kip. Een tijdloos en veelzijdig product dat uitdaagt tot steeds weer nieuwe recepten!

Comfort food

Het is officieel herfst! Ik zat net nog buiten in de zon, maar je ruikt de herfst toch echt duidelijk als het avond is. Het wordt dus weer tijd voor comfort food, zoals een lekker gevulde soep. Kippensoep is een van mijn favoriete soepen. De geur in huis als je bouillon trekt alleen al!

Ik koos voor saotosoep, een van oorsprong Javaanse kippensoep. Je trekt hiervoor bouillon van een hele kip met Oosterse kruiden en je serveert deze met onder meer rijst, taugé, gekookt ei, gebakken uitjes en kroepoek. Het is dus een echte maaltijdsoep en als je de ingrediënten in bakjes op tafel zet, kan iedereen de soep naar eigen idee samenstellen. Een heel leuk idee om te maken als je veel mensen te eten krijgt.

Heb je geen zin om al die losse kruiden te kopen? Haal dan bij de toko of de supermarkt een zakje natte kruidenmix voor saoto.

Selamat makan oftewel eet smakelijk! 


Colette

Ga naar het recept