KipColumn | Echt winter!

Over Sander

Sander is foodstylist en werkt voor diverse bladen, heeft meegewerkt aan verschillende kookboeken, doet opdrachten voor de voedingsindustrie en beschrijft in deze column zijn werk en belevingen. Hij geeft tips om eindeloos met kip te variëren en om een mooi en smakelijk kipgerecht te maken. Meer Sander: sanderdeponti.nl

Echt winter!

Zelf ben ik gek op de winter. Dan bedoel ik wel echt winter! Lekkere dikke sneeuwpret waarbij alle kindjes met rode wangen en dikke skipakken niet naar binnen te krijgen zijn. Of een strak blauwe, ijzige lucht: het ultieme schaatsweer waarbij iedereen weer hoopt op een Elfstedentocht .

Zelf vind ik Nederland op z’n mooist vanaf bevroren slootjes op mijn ijzers. Ik probeer dan ook meteen tijd vrij te maken op het moment dat het ijs dik genoeg is. Na zo’n tocht moet het eten natuurlijk klaar staan. Een stoofschotel leent zich hier perfect voor, die maak je lekker van te voren klaar. Kip gestoofd in bruin bier en aardappels is een heerlijke winterse oppepper. Hiervan word je weer lekker warm van binnen.

Tip: stoof eens een stoofschotel in de oven i.p.v. op het vuur. De warmte is dan rondom gelijkmatig en het geheel blijft lekker sappig. Ook brandt de onderkant nooit aan!


Sander

Ga naar het recept