KipColumn | Even wennen herfst

Over Colette

Colette heeft een passie voor alles wat met eten en drinken te maken heeft. In de afgelopen 28 jaar deelde zij die passie in ontelbare producties met de lezers van Libelle, Tip Culinair en Margriet. De laatste 5 jaar deelt zij haar belevenissen en favoriete recepten ook via haar blog dekeukenvancolette.nl. Colette voegt aan al haar gerechten een onmisbaar ingrediënt toe: liefde. Haar voorkeur gaat uit naar pure ingrediënten, zoals kip. Een tijdloos en veelzijdig product dat uitdaagt tot steeds weer nieuwe recepten!

Even wennen herfst

De herfst heeft zeker zijn goede kanten, maar toch moet ik er ieder jaar weer aan wennen dat de tijd van zoveel mogelijk tijd buiten doorbrengen toch wel een beetje voorbij is. Maar met de storm en de regen van de laatste tijd gaat het wel iets sneller.Dus ik maak het binnen weer gezellig. En daar hoort wat mij betreft ook het gebruik van meer specerijen bij. Ik vind het heerlijk om een stoofpotje te maken waarvan de warme geuren door het huis trekken.

Ik koos voor het recept van kipkarbonades met steranijs, dadels en abrikozen. Kipkarbonades zijn kippenbouten met vel en been maar dan zonder drumstick. Zeker als je ze stooft blijven ze heerlijk zacht en sappig. En alle smaken krijgen de tijd om in dat uurtje goed in te trekken.Lekker met rijst, waardoor je uitgelekte crispy maïskorrels schept en die je garneert met doperwten-cress of koriander. 


Colette

Ga naar het recept