KipColumn | Heerlijk lente!

Over Colette

Colette heeft een passie voor alles wat met eten en drinken te maken heeft. In de afgelopen 28 jaar deelde zij die passie in ontelbare producties met de lezers van Libelle, Tip Culinair en Margriet. De laatste 5 jaar deelt zij haar belevenissen en favoriete recepten ook via haar blog dekeukenvancolette.nl. Colette voegt aan al haar gerechten een onmisbaar ingrediënt toe: liefde. Haar voorkeur gaat uit naar pure ingrediënten, zoals kip. Een tijdloos en veelzijdig product dat uitdaagt tot steeds weer nieuwe recepten!

Heerlijk lente!

De tuin wordt elke dag een beetje groener en op dit moment kijk ik uit op een zonnig weiland... kortom het is lente! 

Vanaf nu komen de voorjaargroenten met hun frisse groene kleur en knisperige blaadjes er weer aan. Een perfecte combinatie met kip. Ik kies deze keer voor de kipsalade met kiemgroenten. Kiemgroenten zijn de net ontkiemde plantjes van groenten of zaden, zoals erwten, radijs of broccoli. Kleine voedingsstoffen-bommetjes met een intense smaak. Daarom past gerookte kip er prima bij, want ze kunnen wel wat tegengas gebruiken. 

De honing-mosterddressing is lekker fris door de yoghurt. Mede door de avocado en de pistachenoten is dit een heerlijke lunch waar je energie van krijgt. Zeker als je hem buiten kunt eten.

Deze salade is ook heel geschikt om mee te nemen naar het werk. Ik schep hem in een goed afsluitbaar bakje en de dressing, de noten en de kruiden verpak ik apart. Die schep ik er pas door als ik ga eten. Heerlijk tijdens een lunchwandelingetje!


Colette

Ga naar het recept