KipColumn | Lekker voorjaar

Over Colette

Colette heeft een passie voor alles wat met eten en drinken te maken heeft. In de afgelopen 28 jaar deelde zij die passie in ontelbare producties met de lezers van Libelle, Tip Culinair en Margriet. De laatste 5 jaar deelt zij haar belevenissen en favoriete recepten ook via haar blog dekeukenvancolette.nl. Colette voegt aan al haar gerechten een onmisbaar ingrediënt toe: liefde. Haar voorkeur gaat uit naar pure ingrediënten, zoals kip. Een tijdloos en veelzijdig product dat uitdaagt tot steeds weer nieuwe recepten!

Lekker voorjaar

Op het moment dat ik dit schrijf lijkt het buiten niet echt op lente, maar het kenmerk van maart is nu eenmaal wispelturigheid. Er zijn immers ook al dagen geweest waarop het uit de wind heerlijk warm was in de zon.
Die wispelturigheid voel ik zelf ook in de keuken. Ik ben de winterse gerechten wel een beetje zat, maar salades met voorjaarsgroenten zie ik ook nog niet echt zitten. Daarom kies ik voor deze kippenbouten uit de oven in combinatie met een stamppot met biet en winterpostelein. Warm en vol smaak maar net even een andere combi en met bite.

Voordat de kip de oven ingaat wrijf je hem in met een tapenadekruidenpasta van wortel, peterselie, kappertjes, mosterd, paprikapoeder en olie. Daardoor krijg hij een lekker krokant korstje.
Om te zorgen dat de postelein knapperig blijft, want dat geeft die echte voorjaars-touch,  schep je hem echt pas op het laatste moment door de stamppot. Zorg er dus voor dat iedereen klaar is om aan tafel te gaan!


Colette

Ga naar het recept