KipColumn | Lekker weer = barbecueweer!

Over Colette

Colette heeft een passie voor alles wat met eten en drinken te maken heeft. In de afgelopen 28 jaar deelde zij die passie in ontelbare producties met de lezers van Libelle, Tip Culinair en Margriet. De laatste 5 jaar deelt zij haar belevenissen en favoriete recepten ook via haar blog dekeukenvancolette.nl. Colette voegt aan al haar gerechten een onmisbaar ingrediënt toe: liefde. Haar voorkeur gaat uit naar pure ingrediënten, zoals kip. Een tijdloos en veelzijdig product dat uitdaagt tot steeds weer nieuwe recepten!

Lekker weer = barbecueweer!

Uit een groot barbecue-onderzoek* blijkt dat de meeste Nederlanders de barbecue alleen met lekker weer aansteken, maar toch barbecuet een kwart van de Nederlanders ook bij lage temperaturen of zelfs met regen. Ikzelf barbecue het hele jaar, maar ik ben in de luxe positie dat ik over een ‘tuinkamer’ beschik.
Ik eet graag kip van de barbecue en ik koos het recept van deze met bacon ingepakte kippenbouten. Het gevaar van kippenbouten is dat ze eigenlijk van de grill moeten omdat ze bruin genoeg zijn, maar dat de dikke stukken van binnen nog niet gaar zijn. 
Daarom kook je ze voor, in dit geval in bouillon die je daarna lekker kunt serveren met tuinkruiden. Na het koken licht je het vel op, bestrijk je het vlees met hummus en verpak je de bouten in bacon. Het vlees droogt dan niet uit en het geeft extra smaak.  
Wanneer je de kippenbouten op aluminium barbecueschaaltjes legt, plakken ze niet aan het rooster vast en je kunt er ook nog een paar takken trostomaten bij leggen. Met nog een salade en brood of frietjes erbij een feestelijke zomeravondmaaltijd.

Geniet ervan!                                                                                                          *bron: Fonq


Colette

Ga naar het recept