KipColumn | Lentekriebels

Over Colette

Colette heeft een passie voor alles wat met eten en drinken te maken heeft. In de afgelopen 28 jaar deelde zij die passie in ontelbare producties met de lezers van Libelle, Tip Culinair en Margriet. De laatste 5 jaar deelt zij haar belevenissen en favoriete recepten ook via haar blog dekeukenvancolette.nl. Colette voegt aan al haar gerechten een onmisbaar ingrediënt toe: liefde. Haar voorkeur gaat uit naar pure ingrediënten, zoals kip. Een tijdloos en veelzijdig product dat uitdaagt tot steeds weer nieuwe recepten!

Lentekriebels

Dachten we een aantal dagen geleden dat de lente echt was begonnen, komen er nu weer een paar dagen aan met oostenwind en nachtvorst. Daarna wordt het dan weer zacht. Typisch maart!

En ik voel het in de keuken ook, dat tussenseizoen. Ondanks de lentekriebels heb ik nog steeds zin in warme, kruidige gerechten. Daarom koos ik voor deze verrassende quesadillas met kip. Een leuke variatie op de meer bekende tortillawrap. Je belegt tortilla’s met een kruidige vulling met kippendijvlees en kaas, dekt ze af met een tweede tortilla en bakt ze daarna knapperig in de oven.

Je serveert de quesadilla in punten, met zelfgemaakte guacamole, echt bijna geen werk en o zo lekker!, en een salade van kidneybonen met maïs en lente-ui. Dat wordt smullen, ook voor de kinderen. Natuurlijk kun je de pepertjes eventueel weglaten.


Colette

Ga naar het recept