KipColumn | Licht & fris

Over Colette

Colette heeft een passie voor alles wat met eten en drinken te maken heeft. In de afgelopen 28 jaar deelde zij die passie in ontelbare producties met de lezers van Libelle, Tip Culinair en Margriet. De laatste 5 jaar deelt zij haar belevenissen en favoriete recepten ook via haar blog dekeukenvancolette.nl. Colette voegt aan al haar gerechten een onmisbaar ingrediënt toe: liefde. Haar voorkeur gaat uit naar pure ingrediënten, zoals kip. Een tijdloos en veelzijdig product dat uitdaagt tot steeds weer nieuwe recepten!

Licht & fris

Geniet je ook zo van de eerste echte lentedagen? Je ziet het groen per dag echt aanzienlijk groeien, geholpen door de nachtelijke regen en de hogere temperatuur overdag. Echt fijn! En zo wordt het langzaamaan ook weer de tijd van voorjaarsgroenten met hun knapperige blaadjes. Ik koos dit keer voor het recept van kippenbouten met Hollandse tapenade van wortel, peterselie, kappertjes, mosterd en spekjes. Kippenbouten hebben een vrij lange bereidingstijd maar de oven doet in dit geval het werk. Dan kun je mooi de stamppot maken en de tafel dekken.

Bij dit gerecht is een stamppot van bietjes en postelein lekker. Postelein is een bladgroente met een frisse, lichtzure smaak en hij is eigenlijk aardig pittig. Heerlijk in combinatie met de kip en de bietjes.

Dat wordt genieten!


Colette

Ga naar het recept