KipColumn | Maart roert z'n staart

Over Colette

Colette heeft een passie voor alles wat met eten en drinken te maken heeft. In de afgelopen 28 jaar deelde zij die passie in ontelbare producties met de lezers van Libelle, Tip Culinair en Margriet. De laatste 5 jaar deelt zij haar belevenissen en favoriete recepten ook via haar blog dekeukenvancolette.nl. Colette voegt aan al haar gerechten een onmisbaar ingrediënt toe: liefde. Haar voorkeur gaat uit naar pure ingrediënten, zoals kip. Een tijdloos en veelzijdig product dat uitdaagt tot steeds weer nieuwe recepten!

Maart roert z'n staart

Altijd een beetje bijzondere maand, maart. Het is meteorologisch gezien geen winter meer, maar vandaag was de zon al warm én had ik ineens toch echt een laag hagel in mijn tuin liggen! Het kan nog alle kanten op dus. In maart ben ik ook altijd een beetje klaar met de winterkeuken, ik heb zin in licht en fris!

Deze fijne kippakketjes uit de oven met geraspte citroenschil, pesto, tomaten, olijven en dragon passen perfect in dit seizoen. Doordat je de kipfilet in bakpapier in de oven gaar laat worden, heb je bijna geen vet nodig. Besprenkelen met een mooie olijfolie is genoeg, en de smaakmakers doen de rest. Die aroma’s als iedereen zijn pakketje openvouwt!

Ik vind het zelf het lekkerst om er kleine, in de schil gekookte aardappelen bij te eten. Die schil haal ik er na het koken dan wel af hoor. Maar ook pasta smaakt er prima bij. Zeker met nog een groene salade erbij heb je in ieder geval de lente alvast op tafel.


Colette

Ga naar het recept