KipColumn | Naar buiten met z'n allen

Over Colette

Colette heeft een passie voor alles wat met eten en drinken te maken heeft. In de afgelopen 28 jaar deelde zij die passie in ontelbare producties met de lezers van Libelle, Tip Culinair en Margriet. De laatste 5 jaar deelt zij haar belevenissen en favoriete recepten ook via haar blog dekeukenvancolette.nl. Colette voegt aan al haar gerechten een onmisbaar ingrediënt toe: liefde. Haar voorkeur gaat uit naar pure ingrediënten, zoals kip. Een tijdloos en veelzijdig product dat uitdaagt tot steeds weer nieuwe recepten!

Naar buiten met z'n allen

Zo veel mogelijk buiten zijn, dat is wat je wil in deze maanden van het jaar. En daar hoort eten in de buitenlucht natuurlijk ook bij. Want buiten smaakt alles lekkerder!

Als het lekker weer is, is het fijn om niet te lang in de keuken te hoeven staan. Persoonlijk maak ik graag de avond van te voren of ’s morgens al dingen klaar. Ik kies vaak voor deze maaltijdsalade. Je kunt hem voorbereiden, hij is gezond en is prima geschikt voor een picknick.

Ik vind vooral de combinatie van kip met fruit en rode peper heel lekker in de zomer. In tegenstelling van wat je misschien zou denken, krijg je het van pittig eten niet warmer! Sterker nog: pittige ingrediënten zuiveren het bloed waardoor je je juist beter en lichter voelt.

In de zomer moet je met kip extra opletten. Zorg dat de kip goed gaar is en bewaar de salade zo koel mogelijk. Ga je erop uit, zet hem dan tot vertrek in de koelkast en vervoer hem in een tas of box met voldoende koelelementen.

Ik wens jullie vele mooie buiten(eet)dagen.


Colette

Ga naar het recept