KipColumn | Op naar Kerstmis

Over Colette

Colette heeft een passie voor alles wat met eten en drinken te maken heeft. In de afgelopen 28 jaar deelde zij die passie in ontelbare producties met de lezers van Libelle, Tip Culinair en Margriet. De laatste 5 jaar deelt zij haar belevenissen en favoriete recepten ook via haar blog dekeukenvancolette.nl. Colette voegt aan al haar gerechten een onmisbaar ingrediënt toe: liefde. Haar voorkeur gaat uit naar pure ingrediënten, zoals kip. Een tijdloos en veelzijdig product dat uitdaagt tot steeds weer nieuwe recepten!

Op naar Kerstmis

Er verschijnen al veel verlichte bomen in en om de huizen, afspraken worden vastgelegd en dan komt er altijd die vraag: wat gaan we eten? Nu denkt vrijwel iedereen dat ik al een heel menu in mijn hoofd heb, maar niets is minder waar. 

Ik kies met Kerst voor vrij simpel eten omdat ik daar het meest van houd en ik ook tijd wil hebben voor andere dingen. Twee topkoks vertelden mij onlangs dat de gebraden kip van hun (schoon)moeder een van hun kerstfavorieten is. Leuk hè? En iedereen lust het, ook heel belangrijk. 

Wist je trouwens dat een gebraden hele kip eind jaren 50, begin jaren 60 iets speciaals was en alleen met bijzondere gelegenheden, zoals Kerstmis, op tafel kwam? Nu is kip heel gewoon. Maar waarom eigenlijk niet, kip met Kerstmis? Zeker als je hem anno nu serveert: een mooie scharrelkip met vergeten groenten als pastinaak, bietjes en pompoen. 

Ik wens iedereen hele fijne Kerstdagen!


Colette

Ga naar het recept