KipColumn | Pasen

Over Colette

Colette heeft een passie voor alles wat met eten en drinken te maken heeft. In de afgelopen 28 jaar deelde zij die passie in ontelbare producties met de lezers van Libelle, Tip Culinair en Margriet. De laatste 5 jaar deelt zij haar belevenissen en favoriete recepten ook via haar blog dekeukenvancolette.nl. Colette voegt aan al haar gerechten een onmisbaar ingrediënt toe: liefde. Haar voorkeur gaat uit naar pure ingrediënten, zoals kip. Een tijdloos en veelzijdig product dat uitdaagt tot steeds weer nieuwe recepten!

Pasen

Pasen valt dit jaar vroeg. Ik houd erg van Pasen, dat komt misschien ik omdat ik op Paaszaterdag geboren ben en regelmatig rond of, zoals dit jaar, mét Pasen jarig ben. Een dubbel feestje dus. Ik breng mijn huis in sfeer met versierde takken, hazen en veel eieren. Van steen en echte, gekookte en versierde eieren. 

Met Pasen maak ik veel werk van het ontbijt en de lunch, maar ook mijn avondmaaltijd is dan extra feestelijk. Dit jaar ga ik voor de kip saltimbocca. De Italiaanse klassieker saltimbocca alla Romana wordt gemaakt met kalfsvlees, maar ook kipfilet combineert perfect met de Parmaham de salie en de jus met de fijne smaak van Marsala. Een combinatie die ‘springt in de mond’ .. en dat is precies wat saltimbocca betekent!

Ik eet er zelf graag spaghetti met blokjes pompoen en tomaat bij, maar ook gebakken aardappelen en gepofte trostomaatjes passen er prima bij.

Ik wens iedereen heerlijke Paasdagen toe! 


Colette

Ga naar het recept