KipColumn | Sint aan de drumsticks

Over Colette

Colette heeft een passie voor alles wat met eten en drinken te maken heeft. In de afgelopen 28 jaar deelde zij die passie in ontelbare producties met de lezers van Libelle, Tip Culinair en Margriet. De laatste 5 jaar deelt zij haar belevenissen en favoriete recepten ook via haar blog dekeukenvancolette.nl. Colette voegt aan al haar gerechten een onmisbaar ingrediënt toe: liefde. Haar voorkeur gaat uit naar pure ingrediënten, zoals kip. Een tijdloos en veelzijdig product dat uitdaagt tot steeds weer nieuwe recepten!

Sint aan de drumsticks

Sinterklaas is weer in het land, al heb ik dit jaar het gevoel dat hij helemaal niet is weggeweest, maar dat is een heel andere discussie. Wat in ieder geval blijft, is een echt Hollands feest. Of je het nu met kleine kinderen viert of met vrienden en surprises: genoeg spanning en plezier. Dan is het prettig om niet uitgebreid te koken. Denk dan eens aan kipdrumsticks.Je kunt er oneindig veel kanten mee op. Als maaltijd of als lekkere snack gedurende de avond. Zo kun je een grote schaal maken met allemaal verschillend bereide of gekruide drumsticks. Een lekkere pasta- of couscoussalade in het midden en klaar! Het gemak van drumsticks is dat je ze van te voren kunt klaarmaken en daarna alleen nog maar even in een pan of in de oven hoeft op te warmen. En recepten genoeg met kipdrumsticks: fris gekruide, gelakte, Surinaamse, Griekse, in kokossaus, met spek en natuurlijk drumsticks met kruidnotensaus.

Een leuke Pakjesavond gewenst! 


Colette

Ga naar het recept