KipColumn | Stressvrije decembermaand

Over Colette

Colette heeft een passie voor alles wat met eten en drinken te maken heeft. In de afgelopen 28 jaar deelde zij die passie in ontelbare producties met de lezers van Libelle, Tip Culinair en Margriet. De laatste 5 jaar deelt zij haar belevenissen en favoriete recepten ook via haar blog dekeukenvancolette.nl. Colette voegt aan al haar gerechten een onmisbaar ingrediënt toe: liefde. Haar voorkeur gaat uit naar pure ingrediënten, zoals kip. Een tijdloos en veelzijdig product dat uitdaagt tot steeds weer nieuwe recepten!

Stressvrije decembermaand

De laatste maand van het jaar is voor bijna iedereen een drukke maand. Sinterklaas, kerstborrels, kerstdiners op school, cadeautjes kopen, Kerstmis zelf en dan nog Oud & Nieuw…Wel gezellig, maar het brengt toch veel werk met zich mee.

Daarom is het goed om wat makkelijke maaltijdideeën achter de hand te hebben. Ik koos voor deze ovenschotel van Baskische kip met rode paprika, die lekker pittig is door de toevoeging van chorizo en piment d’Espelette. Deze lichtpittige peper uit Baskenland kun je eventueel vervangen door chilipoeder. Voor een extra Spaanse touch voeg ik een scheutje sherry toe.

De schaal moet 40 minuten de oven in. In die tijd kun je dus lekker wat anders doen.

Ik wens iedereen een mooie, relaxte feestmaand toe!


Colette

Ga naar het recept