KipColumn | Verwarmende soep

Over Colette

Colette heeft een passie voor alles wat met eten en drinken te maken heeft. In de afgelopen 28 jaar deelde zij die passie in ontelbare producties met de lezers van Libelle, Tip Culinair en Margriet. De laatste 5 jaar deelt zij haar belevenissen en favoriete recepten ook via haar blog dekeukenvancolette.nl. Colette voegt aan al haar gerechten een onmisbaar ingrediënt toe: liefde. Haar voorkeur gaat uit naar pure ingrediënten, zoals kip. Een tijdloos en veelzijdig product dat uitdaagt tot steeds weer nieuwe recepten!

Verwarmende soep

We hebben best een beetje gekke winter. Die eigenlijk nog geen echte winter is... Er zijn heel veel mensen ziek, geveld door het griepvirus. Van oudsher is kippensoep een maaltijd die je helpt aan te sterken na een ziekte. Daarom dacht ik aan een kippensoep en mijn keuze voor deze maand is de Indonesische versie: de saoto. Geurig en rijk gevuld. Ik ben zelf gek op soep. Dat zal vast komen doordat ik elk weekend bij mijn beide oma’s zelfgemaakte soep kreeg. Zó lekker!

Saoto is eigenlijk een feest-soep, en je kunt hem zo uitgebreid serveren als je maar wilt. Je trekt eerst zelf bouillon van een hele kip met kruiden als sereh en laos. Daarna haal je het vlees van de botjes die je in een kom doet met paksoi, gekookte rijst, eipartjes, taugé en lente-ui waarna je de hete bouillon erop schenkt. Je garneert de soep met gebakken uitjes, friet-chips en selderij en je kunt er nog kroepoek bij serveren.

Het is een echte maaltijdsoep en laten we eerlijk zijn: van zo’n maaltijd knapt iederéén op!


Colette

Ga naar het recept