KipColumn | Vuurtje stoken met permissie

Over Colette

Colette heeft een passie voor alles wat met eten en drinken te maken heeft. In de afgelopen 28 jaar deelde zij die passie in ontelbare producties met de lezers van Libelle, Tip Culinair en Margriet. De laatste 5 jaar deelt zij haar belevenissen en favoriete recepten ook via haar blog dekeukenvancolette.nl. Colette voegt aan al haar gerechten een onmisbaar ingrediënt toe: liefde. Haar voorkeur gaat uit naar pure ingrediënten, zoals kip. Een tijdloos en veelzijdig product dat uitdaagt tot steeds weer nieuwe recepten!

Vuurtje stoken met permissie

We hebben er even op moeten wachten, maar nu hebben we dan echt zomerweer! De barbecue kan dus weer volop ingezet worden.
Een barbecuemaaltijd heeft een beetje het imago van zwaar en slecht voor de lijn. Maar dat hoeft dus echt niet, als je voor licht vlees als kip kiest. Met een salade, tomatensaus, saus op basis van yoghurt en wat brood erbij zit je goed. Ik vind zelf deze spiesjes met kipfilet, courgette, citroen en knoflook erg lekker. Ik bereid ze ’s morgens voor en bewaar de spiesen in een grote koelkastdoos tot gebruik.

Boven de komkommersalade knip ik op het laatste moment nog even wat munt, dat maakt hem extra zomers en fris.

Zeker in de zomer is letten op hygiëne bij het bereiden van kip zeer belangrijk. Dat begint al bij het vervoer. Neem kip in een koeltas mee naar huis en leg hem direct in de koelkast. Handen wassen met zeep en de snijplank direct schoon maken na het snijden zijn ook een must.

Ik wens iedereen een heerlijke zomer toe!


Colette

Ga naar het recept