KipColumn | Warme herfst

Over Colette

Colette heeft een passie voor alles wat met eten en drinken te maken heeft. In de afgelopen 28 jaar deelde zij die passie in ontelbare producties met de lezers van Libelle, Tip Culinair en Margriet. De laatste 5 jaar deelt zij haar belevenissen en favoriete recepten ook via haar blog dekeukenvancolette.nl. Colette voegt aan al haar gerechten een onmisbaar ingrediënt toe: liefde. Haar voorkeur gaat uit naar pure ingrediënten, zoals kip. Een tijdloos en veelzijdig product dat uitdaagt tot steeds weer nieuwe recepten!

Warme herfst

De klok staat weer op wintertijd, na een zomer die eindeloos leek te duren. Door de klimaatverandering hebben wij nu het klimaat van de Zuid-Franse stad Lyon van zo’n 30 jaar geleden. En dat kan kloppen, want toen mijn ouders daar nog woonden aten we in de herfstvakantie bijna altijd buiten. En dat kan nu hier ook!
Het recept dat ik koos, krokante kip op een bedje van zoete aardappels met bimi, een kleine broccolisoort, vind ik goed bij de herfst van nu passen. Een beetje een ‘tussenseizoen’ gerecht. Je paneert hiervoor lange repen kipfilet in havermout met kruiden, die daardoor tijdens het bakken een krokant jasje krijgen. Erg lekker met romige puree van zoete aardappel en beetgare bimi. Je bestrooit het gerecht tenslotte met gedroogde cranberries. 

Niet moeilijk, wel bijzonder!


Colette

Ga naar het recept