KipColumn | Weer naar binnen

Over Colette

Colette heeft een passie voor alles wat met eten en drinken te maken heeft. In de afgelopen 28 jaar deelde zij die passie in ontelbare producties met de lezers van Libelle, Tip Culinair en Margriet. De laatste 5 jaar deelt zij haar belevenissen en favoriete recepten ook via haar blog dekeukenvancolette.nl. Colette voegt aan al haar gerechten een onmisbaar ingrediënt toe: liefde. Haar voorkeur gaat uit naar pure ingrediënten, zoals kip. Een tijdloos en veelzijdig product dat uitdaagt tot steeds weer nieuwe recepten!

Weer naar binnen

Aan het eind van de zomer heb ik altijd een beetje moeite om hem los te laten. Maar nu het buiten guur en koud is, heeft het ook wel wat, weer lekker binnen te zijn.

Bij de groenteman kies ik niet langer voor komkommer en tomaten, maar word ik verleid door paddenstoelen, knolselderij, witlof en pompoenen. Mijn oven heb ik ook weer eens helemaal goed schoon gemaakt en die is dus helemaal klaar voor de herfst en de winter.

Het zal je vast niet verbazen dat ik dit keer kies voor een ovengerecht met kip en lekker veel groenten: kippendijen met pompoen en venkel. Toevallig drie van mijn favorieten! Kippendijen zijn van zichzelf al mals, maar als je ze marineert in olie met een zuur ingrediënt als citroensap of wijn dan worden ze nóg zachter. Alles gaat in één schaal en de oven doet het werk zodat je tijd overhoudt voor iets anders. Ideaal toch?

Ik eet er grove aardappelpuree met lekker veel peterselie bij. Lekker met een glas koele Chardonnay.


Colette

Ga naar het recept