KipColumn | Wereldbarbecue

Over Colette

Colette heeft een passie voor alles wat met eten en drinken te maken heeft. In de afgelopen 28 jaar deelde zij die passie in ontelbare producties met de lezers van Libelle, Tip Culinair en Margriet. De laatste 5 jaar deelt zij haar belevenissen en favoriete recepten ook via haar blog dekeukenvancolette.nl. Colette voegt aan al haar gerechten een onmisbaar ingrediënt toe: liefde. Haar voorkeur gaat uit naar pure ingrediënten, zoals kip. Een tijdloos en veelzijdig product dat uitdaagt tot steeds weer nieuwe recepten!

Wereldbarbecue

Ook al doet Nederland niet mee aan het WK voetbal, toch geeft bijna de helft van de Nederlanders aan dat het een gelegenheid is om extra vaak te barbecueën. Samen met vrienden of familie sport kijken én eten is natuurlijk ook heel gezellig!
Ik koos voor deze pitabroodjes met kip en groenten, omdat iedereen die wel lust en ze makkelijk voor meerdere mensen te maken zijn. De kipfilet en de broodjes rooster je op de barbecue, de groenten roerbak je in een wok. Zowel kip als groenten hebben een Oosters tintje door het gebruik van oester –en sojasaus en vijfkruidenpoeder. Deze Chinese mix van meestal kaneel, szechuanpeper, kruidnagel, steranijs en venkelzaad, ook wel 5 spices genoemd, koop je bij supermarkt of toko. Als dip kun je er twee sauzen bij geven, bijvoorbeeld kant-en-klare sweet chilisaus en een zelfgemaakte knoflooksaus met yoghurt. Klop hiervoor 150 g Griekse of Turkse yoghurt los met 3 el mayonaise, twee tenen knoflook uit de pers en 1 volle el fijngesneden bladpeterselie of koriander. Maak hem op smaak met versgemalen (zwarte) peper en een kneepje citroensap.


Colette

Ga naar het recept