KipColumn | Wereldingrediënt

Over Colette

Colette heeft een passie voor alles wat met eten en drinken te maken heeft. In de afgelopen 28 jaar deelde zij die passie in ontelbare producties met de lezers van Libelle, Tip Culinair en Margriet. De laatste 5 jaar deelt zij haar belevenissen en favoriete recepten ook via haar blog dekeukenvancolette.nl. Colette voegt aan al haar gerechten een onmisbaar ingrediënt toe: liefde. Haar voorkeur gaat uit naar pure ingrediënten, zoals kip. Een tijdloos en veelzijdig product dat uitdaagt tot steeds weer nieuwe recepten!

Wereldingrediënt

Ik heb het natuurlijk over kip! Waar je ook komt ter wereld, kip staat overal wel op het menu. Nu het gewone leven weer begint en je de foto’s nog een keer met lichte weemoed bekijkt, is het leuk om dat vakantiegevoel nog even vast te houden door een kipgerecht uit je vakantieland te maken.

Dit jaar was ik bij mijn vriendin in Kroatië en zij maakte een heerlijke 'pile ispod peka': pittig gekruide kip uit de oven met heel veel kruiden, groenten uit de tuin en aardappelen. Je legt alles in lagen in een schaal, die in de buitenoven wordt gezet en wordt afgedekt met een bol deksel. Daarop komt een ring waarop houtskool wordt gelegd, zodat het rondom letterlijk gloeiend heet wordt. Superlekker!

Nu heb ik zo’n buitenoven en schaal niet, maar dit stoofpotje met kip, groenten en aardappel dat je op de barbecue maakt, komt er dichtbij. Je hebt even wat snijwerk vooraf, maar de barbecue doet verder het werk. Zo kun je intussen samen met je gasten proosten op de mooie nazomer!


Colette

Ga naar het recept