KipColumn | Wereldrecept van dichtbij

Over Colette

Colette heeft een passie voor alles wat met eten en drinken te maken heeft. In de afgelopen 28 jaar deelde zij die passie in ontelbare producties met de lezers van Libelle, Tip Culinair en Margriet. De laatste 5 jaar deelt zij haar belevenissen en favoriete recepten ook via haar blog dekeukenvancolette.nl. Colette voegt aan al haar gerechten een onmisbaar ingrediënt toe: liefde. Haar voorkeur gaat uit naar pure ingrediënten, zoals kip. Een tijdloos en veelzijdig product dat uitdaagt tot steeds weer nieuwe recepten!

Wereldrecept van dichtbij

Het land waar mijn roots liggen, Frankrijk, is nog altijd een populair vakantieland van veel  Nederlanders. Omdat je nog lekker buiten kunt eten, koos ik voor een gerecht waarin je de zon proeft: kipdijfilet met tapenade. Zelfgemaakt natuurlijk altijd het lekkerst!

Tapenade is een saus van olijven, kappertjes en ansjovis, een onmisbaar onderdeel van elk Provençaals buffet. De naam is afgeleid van ‘tapé(no)’, het Provençaalse woord voor kappertje.  Ze bepalen voor een groot deel de smaak, al overheersen ze niet. Dat doen de olijven!
De bospeen laat je samen met de kip zacht worden in de bouillon. De krokant gebakken krieltjes vormen dan een mooie tegenhanger.


Colette

Ga naar het recept