KipColumn | Winterkost

Over Colette

Colette heeft een passie voor alles wat met eten en drinken te maken heeft. In de afgelopen 28 jaar deelde zij die passie in ontelbare producties met de lezers van Libelle, Tip Culinair en Margriet. De laatste 5 jaar deelt zij haar belevenissen en favoriete recepten ook via haar blog dekeukenvancolette.nl. Colette voegt aan al haar gerechten een onmisbaar ingrediënt toe: liefde. Haar voorkeur gaat uit naar pure ingrediënten, zoals kip. Een tijdloos en veelzijdig product dat uitdaagt tot steeds weer nieuwe recepten!

Winterkost

Officieel zitten we in de winter, maar hoewel het nu wat kouder is, merk je er toch niet zo heel veel van. Maar dat kan nog komen natuurlijk!

Ik kook altijd met seizoeningrediënten en al is de echte zware winterkost niet aan mij besteed, ik maak in deze tijd wel graag ovenschotels of kip in de oven. Mijn moeder braadde vaak op zondag een hele kip en die traditie heb ik overgenomen. Op zondagmiddag geurt het huis dan ook regelmatig naar een van mijn favoriete winter-kipgerechten: citroenkip gegaard in hooi. Ik laat de kip minstens een uur op temperatuur komen, dat komt de bereiding en dus de smaak ten goede. De buikholte vul ik met takjes tijm en rozemarijn en citroen. Ik braad de kip aan in half olie, half boter en als hij rondom bruin is gaat hij ingepakt in hooi dat je even aansteekt en dan afblust met witte wijn, 5 kwartier de oven in. Heerlijk met aardappel-knolselderijpuree, ook een van mijn favorieten. 


Colette

Ga naar het recept