recept | Baskische kip

Recept van Baskische kip

Deel het recept voor Baskische kip met een vriend(in).


  • *De gegevens die u invult zullen niet door ons worden bewaard of gebruikt.

Baskische kip

Kip in de grill met paprika, chorizo en pittige baskische kruiden: lekker hot!

Beoordeling

nodig

grill(oven), grote (oven)schaal, plasticzakje, oven op 180° C en 220° C, wildschaar

bereiding

Snij de parika’s door de helft en leg ze onder de grill op 250° C.
Keer ze regelmatig.
Wanneer ze zwart worden en het vel begint los te komen
zijn ze klaar (ca. 12 min.).
Doe ze in een plasticzakje en laat afkoelen.
Het vel haal je er makkelijk af als je ze even onder water pelt.

Verwarm de oven naar 220° C
Kruid de stukken kip met verse tijm, zout en piment d’Espelette.
Giet hier wat olijfolie over en leg in een ovenschotel.
Voeg hier de ui en de teentjes knoflook aan toe.
Zet dit alles in de oven voor ca. 40 minuten.
Doe er halverwege de baktijd de stukken geroosterde paprika,
de chorizo en de tomaten bij.
Voeg op het laatst nog wat olijven toe.

lekker met:

rijst.

Waardeer dit recept

Deel dit recept

Nieuwsbrief

De lekkerste recepten, tips en inspiratie. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* Verplichte velden