recept | Currykip in bier

Recept van Currykip in bier

Deel het recept voor Currykip in bier met een vriend(in).


  • *De gegevens die u invult zullen niet door ons worden bewaard of gebruikt.

Currykip in bier

Kippendijen met curry en bruin bier: een perfecte smaakcombinatie.

Beoordeling

nodig

koekenpan, braadpan

bereiding

Bestrooi de kip rondom met de curry.
Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de dijen rondom aan.
Smelt in een braadpan de boter met de selderij.
Leg de dijen in de braadpan met de bakolie.
Sluit de pan en verwarm dit 10 minuten op een lage stand.
Voeg dan de paprika’s in stukjes en de uitgelekte maïs toe en blus met het bier.
Laat de kip nog ca. 40 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de kokosmelk toe en laat dit even inkoken (of bind het vocht bij met allesbinder).
Maak de saus op smaak met gemberpoeder en zout.

lekker met:

gekookte gele rijst.

Waardeer dit recept

Deel dit recept

Nieuwsbrief

De lekkerste recepten, tips en inspiratie. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* Verplichte velden