recept | Feestelijke kiphapjes

Recept van Feestelijke kiphapjes

Deel het recept voor Feestelijke kiphapjes met een vriend(in).


  • *De gegevens die u invult zullen niet door ons worden bewaard of gebruikt.

Feestelijke kiphapjes

Mini kipgehaktballetjes, kipwrap, mini kipsaté, kipwings: alles voor een geslaagd feestje!

Beoordeling

nodig

kommen, keukenmachine of vijzel, steelpan, oven, hapjespan, feestelijke vlaggetjes

bereiding

KIPGEHAKTBALLETJES
Meng het kipgehakt met bruschettakruiden. Draai kleine balletjes met natte handen en bak ze rondom bruin in een beetje olie.

MINI KIPSATE MET PINDASAUS
Snijd de kipfilet in blokjes.
Roer in een kom de ketjap, het gemberpoeder, 1 theel. sambal en
1 eetl. olie tot een marinade en haal hier de kip doorheen.
Laat de kip ca. 20 minuten marineren.
Hak de pinda's fijn. Snipper de ui en het teentje knoflook.
Verhit 1 eetl. olie in een steelpan en fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg 2 dl water met de santen en de ketoembar toe.
Roer de pindakaas en 1 theel. sambal erdoor tot een gladde saus.
Laat de saus ca. 5 minuten zachtjes doorkoken.
Verhit 2 eetl. olie in een koekenpan en bak de kipfiletstukjes hierin
ca. 5 minuten rondom bruin en gaar.
Steek steeds 2 stukjes kip aan een prikkertje
met een Nederlands vlaggetje.
Roer de gehakte pinda's door de pindasaus.
Breng de saus op smaak met sambal en een scheutje ketjap.
Doe de pindasaus over in een klein schaaltje en zet dit tussen de saté.

KIPWRAP
Bestrijk de wraps met de kruidenroomkaas.
Bedek ze dan met de kipfilet, rucola en pijnboompitjes.
Rol de wraps stevig op en snijd ze in plakjes.
Steek in ieder rolletje een cocktailprikker.

lekker met:

reepjes komkommer, cherrytomaatjes, radijsjes en worteltjes

Waardeer dit recept

Deel dit recept

Nieuwsbrief

De lekkerste recepten, tips en inspiratie. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* Verplichte velden