recept | Gemarineerde kipwings met notendip

Recept van Gemarineerde kipwings met notendip

Deel het recept voor Gemarineerde kipwings met notendip met een vriend(in).


  • *De gegevens die u invult zullen niet door ons worden bewaard of gebruikt.

Gemarineerde kipwings met notendip

Hollandse kipwings, maar dan wel op z'n Frans!

Beoordeling

nodig

grote kom met deksel of plasticfolie, barbecue of grill, vijzel, grote kom, scherp hakmes

bereiding

Leg de kipwings in de kom en voeg de marinade toe.
Sluit de kom met de deksel of gebruik folie.
Laat de kip ca. 2 uur in de koelkast staan.
Keer de kip zo nu en dan.
Neem de kip uit de marinade en laat deze even uitlekken.
Steek (op tijd) de barbecue aan.
Rooster de kip goudbruin en gaar aan alle zijden.
Maak in die tijd de dip.
Maal de walnoten met de knoflook fijn in de vijzel.
Schep het mengsel in een kom en giet de olieën er beetje voor beetje en al roerend bij.
Voeg het citroensap toe en zoveel water dat er een gladde saus ontstaat.
Maak op smaak met zout en peper.
Voeg op het laatst de fijngehakte kruiden toe.

lekker met:

spiesjes van champignons, halloumi (stevige geitenkaas) en stukjes paprika’s.

Waardeer dit recept

Deel dit recept

Nieuwsbrief

De lekkerste recepten, tips en inspiratie. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* Verplichte velden