recept | Gestoofde kip in rode wijnsaus

Recept van Gestoofde kip in rode wijnsaus

Deel het recept voor Gestoofde kip in rode wijnsaus met een vriend(in).


  • *De gegevens die u invult zullen niet door ons worden bewaard of gebruikt.

Gestoofde kip in rode wijnsaus

Kippenbout met Italiaanse groenten gesmoord in rode wijn.

Beoordeling

nodig

braadpan, scherp mes

bereiding

Smelt de boter in een braadpan.
Halveer de kippenbouten.
Bestrooi met peper en zout.
Bak in 4 min. rondom bruin en neem uit de pan.
Fruit de knoflook 3 min. in het achtergebleven bakvet.
Voeg de bloem, de wijn en de bouillonblokjes toe.
Roer tot een gladde saus.
Doe de kip er weer bij en voeg zo veel water toe dat de kip net onderstaat.
Breng al roerend aan de kook en laat op laag vuur 30 min. pruttelen.
Maak ondertussen de pasta op de gebruikelijke wijze klaar.
Voeg na 25 min. de wokgroente toe.
Schep de kip met de groente, saus en pasta op warme borden.

lekker met:

Conchiglie rigate.

Waardeer dit recept

Deel dit recept

Nieuwsbrief

De lekkerste recepten, tips en inspiratie. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* Verplichte velden