recept | Gevuld kalkoenhaasje

Recept van Gevuld kalkoenhaasje

Deel het recept voor Gevuld kalkoenhaasje met een vriend(in).


  • *De gegevens die u invult zullen niet door ons worden bewaard of gebruikt.

Gevuld kalkoenhaasje

Iets moois op tafel met kalkoenhaasjes gevuld met abrikozen.

Beoordeling

nodig

kookpan, plank, cocktailprikkers of keukendraad, hapjespan

bereiding

Kook de abrikozen in het sap zachtjes gedurende 15 minuten.
Laat ze dan afkoelen in het sap.
Leg de kalkoen op de plank en snijd ze open.
Bestrooi de binnenkant met de kokos en de abrikozen.
Vouw ze dicht en steek vast met de cocktailprikkers.
Bestrooi de buitenkant met zout en peper.
Verwarm de olie met de boter in de pan.
Bak hierin de kalkoen rondom goudbruin en gaar.
Zet de warmtebron niet te hoog en laat langzaam garen.
Blus het bakvet met de azijn en het water.
Voeg de munt toe en laat 5 minuten meepruttelen.
Neem dan de munt eruit en voeg suiker naar smaak toe.
Bind eventueel bij met aangemengd aardappelmeel.
Garneer met de overige munt.

lekker met:

rode koolsalade en gebakken aardappelkroketjes.

Waardeer dit recept

Deel dit recept

Nieuwsbrief

De lekkerste recepten, tips en inspiratie. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* Verplichte velden