recept | Gevulde kipfilet met briesaus

Recept van Gevulde kipfilet met briesaus

Deel het recept voor Gevulde kipfilet met briesaus met een vriend(in).


  • *De gegevens die u invult zullen niet door ons worden bewaard of gebruikt.

Gevulde kipfilet met briesaus

Feestje? Dan is dit kiprecept echt een topper! Kipfilet gevuld met spinazie en zalm, overgoten met een frisse briesaus.

Beoordeling

nodig

wok, pan, schaal, aluminiumfolie, plank, scherp mes, prikkers

bereiding

Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak heel kort de spinazie op zo hoog mogelijk vuur.
Maak op smaak af met wat zout en peper.
Halveer de kipfilets in de lengte, zodat je twee gelijke plakken krijgt.
Bestrooi deze naar smaak met wat zout en peper.
Leg hierin een plakje zalm en een kwart van de geroerbakte spinazie en rol de filets op.
Zet de kipfilets stevig vast met een prikker.
Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak de kipfilets om en om op laag vuur in ongeveer 15 min. gaar.

Haal de kipfilets uit de pan en houdt warm in een schaal met aluminiumfolie.
Voeg in de pan de room, de bouillon en de brie in stukjes toe.
Verwarm dit zachtjes tot een smeuïge, volle saus.
Maak de saus glad met de staafmixer.
Voeg naar smaak zout en peper toe.
Serveer de saus apart.

lekker met:

nieuwe aardappeltjes en asperges.
(Groene asperges zijn tegenwoordig bijna het hele jaar verkrijgbaar!)

Waardeer dit recept

Deel dit recept

Nieuwsbrief

De lekkerste recepten, tips en inspiratie. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* Verplichte velden