recept | Gevulde kipfilet voor de barbecue

Recept van Gevulde kipfilet voor de barbecue

Deel het recept voor Gevulde kipfilet voor de barbecue met een vriend(in).


  • *De gegevens die u invult zullen niet door ons worden bewaard of gebruikt.

Gevulde kipfilet voor de barbecue

Kipfilet gevuld met ham, kruidenkaas en stukjes ananas.

Beoordeling

nodig

barbecue, scherp mes, plank, kwastje, thermometer

bereiding

Steek de barbecue op tijd aan.
De filets horizontaal insnijden, openen en platdrukken.
Aan alle kanten bestrooien met peper en zout
Leg nu het halve plakje ham er in en besmeer met de kruidenkaas.
Verdeel hier de ananas stukjes over.
De plakjes spek als een net op de snijplank leggen en rol hier de filet mee in.
Laat goed en langzaam garen op de barbecue.
Gebruik een thermometer om de temperatuur te meten.
Het moet ongeveer 120 - 150 °C zijn, met een kern temperatuur van 70 °C.
Tijdens het garen af en toe bestrijken (‘glazen’)
met het mengsel van appelsap, ahornsiroop en barbecuesaus.

bron: food&fire

lekker met:

een tropische fruitsalade.

Waardeer dit recept

Deel dit recept

Nieuwsbrief

De lekkerste recepten, tips en inspiratie. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* Verplichte velden