recept | Hollandse kippensoep met knolletjes

Recept van Hollandse kippensoep met knolletjes

Deel het recept voor Hollandse kippensoep met knolletjes met een vriend(in).


  • *De gegevens die u invult zullen niet door ons worden bewaard of gebruikt.

Hollandse kippensoep met knolletjes

De echte kippensoep met een verrassende twist van vergeten groenten.

Beoordeling

nodig

grote soeppan, vergiet, schuimspaan

bereiding

Voorbereiding:
Leg de kip in de pan en vul met koud water zodat de kip onderstaat (ca. 5 liter).
Voeg de wortel, de ui, de prei, de foelie, de selderij, de jeneverbessen en de laurier toe.
Breng dit aan de kook en laat de kip 3-4 uur zachtjes trekken.
Schep, zeker in het begin, regelmatig met een schuimspaan het schuim van de soep af.
Het water moet net tegen de kook aanblijven.
Neem de kip na de kooktijd uit de pan en koel de soep met alle ingrediënten erin.
Bewaar de kip en de bouillon vervolgens een nacht in de koelkast.

Volgende dag bereiding:
Schep de volgende dag het vet van de soep af en zeef de soep.
Verwijder het vel van de kip, neem het kippenvlees van de botjes en verklein dit.
Verwarm de bouillon en voeg de knol- en wortelmix toe.
Kook het geheel 20 minuten en maak de soep op smaak met peper en zout.
Voeg de vermicelli en de kip toe en kook de kippensoep nog ca. 10 minuten
Garneer met de peterselie.

lekker met:

volkoren stengels met sesam.

Waardeer dit recept

Deel dit recept

Nieuwsbrief

De lekkerste recepten, tips en inspiratie. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* Verplichte velden