recept | Hollandse scharrelkip

Recept van Hollandse scharrelkip

Deel het recept voor Hollandse scharrelkip met een vriend(in).


  • *De gegevens die u invult zullen niet door ons worden bewaard of gebruikt.

Hollandse scharrelkip

Een Hollandse scharrelkip met appelsap en walnoot uit de oven.

Beoordeling

nodig

grote ovenschaal, oven op 180° C(heteluchtoven) of 200° C (gas/elektra), prikkers of keukentouw, wildschaar of scherp mes

bereiding

Verwarm de oven voor.
Maak een vulling door het brood te weken in water en uit te knijpen.
Meng dit met de appel, de noten, de kaneel, peper en zout.
Neem de kip uit de koelkast en vul die met het appelmengsel.
Steek eventueel de buikholte dicht met prikkers of gebruik keukendraad.
Bestrooi de buitenkant met de kipkruiden.
Schenk het sap in een ovenschaal, voeg de boter toe en leg hierop de kip.
Zet de schaal in de oven, keer nu en dan de kip en bedruip met het braadvocht.
Voeg na 20 minuten de room toe en laat de kip in ca. 90 minuten garen.
Roer de aanbaksels aan het einde van de bereiding los en neem de kip uit de oven.
Gebruik een wildschaar of scherp mes om de kip in vieren te delen.
Leg de kip nog even terug in de saus in de nog warme oven.

lekker met:

gebakken Hollandse aardappelen en gekookte boontjes met uisnippers.

Waardeer dit recept

Deel dit recept

Nieuwsbrief

De lekkerste recepten, tips en inspiratie. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* Verplichte velden