recept | Indiase kip

Recept van Indiase kip

Deel het recept voor Indiase kip met een vriend(in).


  • *De gegevens die u invult zullen niet door ons worden bewaard of gebruikt.

Indiase kip

Een pittige kipgerecht met rode pepertjes, kokosmelk en gele rijst.

Beoordeling

nodig

staafmixer of keukenmachine, kom, wok en verwarmde borden

bereiding

Bewaar de kip tot gebruik in de koelkast.
Week de opengesneden pepertjes in het water.
Voeg dit toe aan de kokosmelk met alle kruiden.
Ook de gember en de knoflook en roer dit glad.
Meng er eventueel een beetje kokosmelk doorheen.
Kook de rijst op de bekende wijze gaar.
Verwarm 4 eetl. olie in de wok.
Roerbak hierin de kip en voeg het kruidenmengsel toe.
Daarna de uien en roerbak het geheel ca. 10 minuten.
Blus met de tomaat en bestrooi met zout.
Giet de kokosmelk erbij en laat dit 10 minuten pruttelen.
Proef dit en mocht het te pittig zijn: suiker toevoegen.
Meng de gekookte rijst met de geelwortel.
Schep dit op een bord en vul met het kipgerecht.

lekker met:

een frisse komkommersalade.

Waardeer dit recept

Deel dit recept

Nieuwsbrief

De lekkerste recepten, tips en inspiratie. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* Verplichte velden

Er zijn geen waarderingen voor dit recept gevonden.