recept | Kalkoenfricandeau in winterjas

Recept van Kalkoenfricandeau in winterjas

Deel het recept voor Kalkoenfricandeau in winterjas met een vriend(in).


  • *De gegevens die u invult zullen niet door ons worden bewaard of gebruikt.

Kalkoenfricandeau in winterjas

Heerlijke kalkoenfricandeau uit de oven met een krokant jasje.

Beoordeling

nodig

braadpan, oven op 220 °C en later op 180 °C, kookpan, aluminiumfolie

bereiding

Meng de honing, de olie, zout en peper door elkaar.
Bestrijk hiermee het kalkoenvlees aan alle zijden.
Zet de oven aan en vul de ovenschaal met de tomaten.
Voeg de ui, de paprikapoeder toe en leg daarop de kalkoen.
Braad de kalkoen ca. 30 minuten middenin de warme oven.
Bedek de kalkoen dan met het spek en bestrooi met de tijm.
Voeg het laurierblad toe en de helft van de bouillon.
Zet de kalkoen nog 50 minuten in de oven op 180°C.
Giet af en toe wat bouillon erbij en bedruip het vlees.
Neem de hete schaal na de braadtijd voorzichtig uit de oven.
Zeef het vocht en doe dat in de pan.
Houd de kalkoen warm onder de aluminiumfolie.
Maak het vleesvocht op smaak met zout en peper.
Breng het vocht aan de kook en kook dit een beetje in.
Snijd het kalkoenvlees in porties.
Verwarm de schijven kalkoen eventueel nog even in de saus.

lekker met:

gekookte haricots verts en gebakken aardappeltjes.

Waardeer dit recept

Deel dit recept

Nieuwsbrief

De lekkerste recepten, tips en inspiratie. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* Verplichte velden

Er zijn geen waarderingen voor dit recept gevonden.